Vanliga frågor och svar / FAQ

Börja din ansökan här

Kr
Min 5000 kr.
Max 600000 kr.
år
Min 1 år.
Max 20 år.
Kostnad ca. kr / mån

Vill du samla/lösa lån?

Kr
Min 0 Kr.
Max 600000 Kr.

Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Det är svårt att hålla koll på alla lån online. Därför samlar Abacus Finans några av de största långivarna på ett och samma ställe. Det gör det lättare och snabbare att hitta det rätta lånet för dig. Förmedlingen sker så att vi skickar din ansökan vidare till 39 olika långivare. De långivare som kan erbjuda dig lån återkommer med ett låneerbjudande, som du kan godkänna eller avvisa. Med andra ord förmedlar vi kontakten mellan dig och din nya långivare.
  • Du skall vara minst 18 år gammal
  • Vara registrerad i Sverige i minst ett år
  • Inte ha haft någon skuld till Kronofogden inom de senaste 6 månader
Ja, det görs en kreditrapport obeorende hur många låneerbjudanden du får. Ibland vill bankerna ha mer information än den som är tillgänglig genom UC. För att öka chanserna för bättre lånevillkor rekommenderar vi att inkludera en medansökare i din låneansökan. Det lägger bankerna stor vikt på då de bedömer låneansökningar.
Nej, det är aldrig bindande att ansöka om lån genom Abacus Finans. Lånet blir bindande först då du skrivit under låneavtalet.
Kom också ihåg att du alltid kan betala lånet tillbaka i förväg helt gratis, ifall du plötsligt råkar ha lite mera pengar.
Bankerna bedömmer själv om de vill erbjuda dig ett lån på det belopp du har ansökt om. Både din kreditscore och frågan om hur väl du uppfyller bankernas grundkrav påverkar beloppet du blir erbjuden.
Du kan göra följande för att öka dina chanser för att bli beviljad ett högt lånebelopp:

  • Få en medansökare med i din ansökan. Ofta kan detta leda till bättre chanser att få ett godkänt lån med bättre villkor
  • Ansök om att samla din existerande skuld till ett enda lån. Långivarna värdesätter att du vill låna pengar till att få kontroll över din existerande skuld
  • Om du önskar att ta ett nytt lån är chanserna större att få det om du samtidigt ansöker om att samla dina lån. Bankerna ser detta som att du får din ekonomi i bättre skick
  • Ansök bara genom en låneförmedlare åt gången. Om du ansöker på flera ställen samtidigt kan det försämra dina chanser att få lån
På vardagar kan du förvänta dig ett svar inom 24 timmar. På helgdagar beror det på bankerna själv.
Ja, det är möjligt. Du kan ha upp till 10 betalningsanmärkningar. Att ta lån genom Abacus Finans kräver dock att du inte har haft skulder till Kronofogden inom de senaste 6 månader.
Du kan låna upp till 600 000 kr med Abacus Finans. Hur mycket pengar de enskilda bankerna erbjuder att låna dig beror på din kreditscore och din betalningsförmåga.
Lånets slutliga pris beror på din ekonomi. Alla banker bedömer dig på olika sätt och erbjuder dig olika låneerbjudanden, så det är en god idé att jämföra flera lån innan du tar ett.
Ja, i Sverige har du rätt till att betala dina lån med en variabel ränta tillbaka i förväg, utan kostnader. Om lånet har en fast ränta har banken rätt till att ta en avgift på högst 2 % av återstående lånebelopp vid återbetalning av resten av skulden.
Som privatperson i Sverige får du tillbaka 30% av alla räntekostnader i form av ett skatteavdrag. Detta görs automatiskt i samband med den årliga skatteåterbäringen.
Vi vill naturligtvis att våra kunder skall vara nöjda och få bästa möjliga service. Vi lägger därför högt värde på dina åsikter. Om du är missnöjd vill vi mycket gärna veta om det så att vi tillsammans kan hitta en bättre lösning.
Om du vill lämna in ett klagomål kan detta göras genom att kontakta Abacus Finans på info@abacusfinans.se.

Därför skall du välja AbacusFinans

Säker och snabb ansökan. Vi behandlar dina uppgifter säkert och återkommer med det bästa erbjudandet av våra 36 samarbetspartners så fort som vi har fått det.
Lång erfarenhet. Vi har förmedlat lån i många år och har hjälpt många svenskar, vilket förhoppningsvis innebär att vi kan hjälpa dig att hitta en bra lösning.
Ansök från din mobiltelefon. Vi har gjort det lika lätt att ansöka från mobilen som på din dator.